INFORMATIE OVER UNICARE CONTACTLENZEN

 

 

Unicare contactlenzen zijn kwalitatief hoogwaardige, zachte contactlenzen. De lenzen voldoen aan alle wettelijke eisen en dragen de Europese CE-markering voor medische hulpmiddelen.

  

De voordelen van Unicare maandlenzen op een rijtje:

 

  • Door tijdige vervanging wordt het verouderen en vervuilen van de lenzen voorkomen.
  • De gezichtsscherpte en het draagcomfort zijn door de tijdige vervanging gegarandeerd.
  • De dunne en soepele lenzen passen zich aan op vrijwel ieder oog.
  • Unicare min maandlenzen zijn verkrijgbaar in 21 verschillende sterktes en Unicare plus maandlenzen in 9 verschillende sterktes, waardoor er voor veruit de meeste lensdragers een passende sterkte wordt aangeboden.
  • Unicare contactlenzen kunnen ook gedragen worden bij gebruik van cosmetica (lees de tips in de bijsluiter!).
  • Unicare maandlenzen zijn per stuk en steriel verpakt en dus makkelijk mee te nemen.
  • De lenzen zijn gemakkelijk te onderhouden met een alles-in-één vloeistof voor zachte lenzen van Unicare (Unicare Blauw of Unicare Vita+).
  • De contactlenzen zijn kwalitatief hoogwaardig.

 

De Unicare maandlenzen maken deel uit van een vervangingssysteem, waarbij de lenzen iedere maand vervangen worden. Dit systeem garandeert u steeds weer frisse lenzen met een optimaal draagcomfort en gemak.

 

De Unicare maandlens bevat 55% water en is voorzien van een UV-filter.

  

Voor wie zijn Unicare lenzen geschikt?

 

Unicare contactlenzen zijn alleen geschikt voor mensen die al geruime tijd zonder problemen contactlenzen dragen. Wanneer u uw ogen eens per jaar laat controleren door een opticien of oogarts is er geen enkel bezwaar contactlenzen van Unicare te dragen. 

Brildragers kunnen niet zo maar overstappen op contactlenzen; De dioptrie (sterkte) van de contactlens kan anders zijn dan die van de bril. Een opticien of oogarts zal eerst de ogen moeten opmeten en controleren of er niet zichtbare bezwaren zijn tegen het dragen van lenzen en wat de juiste sterkte is van contactlens.

Unicare contactlenzen zijn niet geschikt voor mensen die torische lenzen dragen (met een cylinder).

 

Het UV-filter van de contactlens biedt geen volledige bescherming tegen de UV stralen (de lens bedekt niet het hele oog) en is geen vervanging van een goede zonnebril.

 

Bij twijfel of andere vragen kunt u gerust contact opnemen met Melleson Optics B.V. (076 - 571 51 04).

 

^ Naar boven