verzorging van zachte contactlenzen

 

 

Een goede hygiëne is de basisvoorwaarde om van alle voordelen van uw nieuwe Unicare® maandlenzen te kunnen genieten. Door de dagelijkse verzorging van uw lenzen vermindert u het risico van infecties en oogziektes. Daarom adviseren wij de Unicare® Alles-in-Een-vloeistof voor zachte contactlenzen, zodat de lens optimaal gereinigd wordt en u het langst van uw maandlens kan genieten. Neem altijd de gebruiksaanwijzing op de flacon van de contactlensvloeistof in acht. Indien u de contactlenzen slechts af en toe draagt, wordt er aanbevolen de bewaarvloeistof iedere 24 uur te verversen.

 

TIPS VOOR HET GEBRUIK VAN COSMETICA IN COMBINATIE MET ZACHTE CONTACTLENZEN

 

  • Zet uw contactlenzen altijd in voordat u make-up gebruikt.
  • Neem de lenzen uit voordat u de make-up verwijdert.
  • Als de lens toch in aanraking is gekomen met make-up, reinig de lens met contactlensvloeistof.
  • Knijp de ogen bij het gebruik van haarspray goed dicht.
  • Oogschaduw in crèmevorm voorkomt dat de oogschaduw in aanraking komt met uw contactlenzen en dat er irritaties ontstaan. Dit in tegenstelling tot oogschaduw in poedervorm/
  • Breng Kayalpotlood nooit aan de binnenste rand van het ooglid aan. Ook dit kan makkelijk leiden tot irritaties.
  • Let op bij agressieve stoffen zoals alcohol, aceton, nagellak en parfum.
  • Waterproof mascara in plaats van gewone mascara verminderd de kans dat er mascara deeltjes in aanraking komen met de lenzen en dus de kans op irritatie.

 

LAAT UW OGEN MINIMAAL 1X PER JAAR DOOR UW OOGARTS OF LENSSPECIALIST CONTROLEREN

 

Volg de aanwijzingen van uw oogarts of contactlensspecialist nauwkeurig op om ongewenste oogproblemen te voorkomen.

 

 

WANNEER MOET U UNICARE® MAANDLENZEN NIET GEBRUIKEN?

 

Bij ontstekingen en infecties van het oog, veranderde sensibiliteit van het hoornvlies, verminderde traanproductie. Bij algemene ziekten op grond van een verminderde weerstand en bij afwijkingen van het ooglid raadpleeg uw oogarts.

 

BIJWERKINGEN

 

Neem bij achteruitgang van het zicht, bij brandende of rode ogen, wazig zicht, overmatige traanproductie, droge ogen en lichtgevoeligheid of bij allergische reacties de lenzen uit en raadpleeg uw arts of contactlensspecialist. 

 

WISSELWERKINGEN MET ANDERE MEDICIJNEN

 

Sommige over een langere periode voorgeschreven medicijnen kunnen de samenstelling van de traanvloeistof veranderen en ervoor zorgen dat u de contactlenzen minder goed verdraagt. Informeer uw arts over welke medicijnen u gebruikt en sinds wanneer. Bij oogdruppels dient u de informatie op de bijsluiter van de middelen in acht te nemen.

 

 

^ Naar boven